ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Πιστός στην προσπάθεια προώθησης του πολιτισμού ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του στην παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Γλωσιώτη ” Ο Φ ύ λ λ ο ς” με εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΘΙΝΕΣ.

Ο Φύλλος είναι ένα νεανικό βιβλίο φαντασίας, που ευαισθητοποιεί το αναγνωστικό κοινό σε αξίες όπως ο σεβασμός στη φύση, η φιλία, η αλληλεγγύη, ο αγώνας για την ελευθερία, η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 24 Απριλίου, στις 7:30 μ.μ.,

στα γραφεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας, Λεωφ. Θ. Παπαστρατή 1, Όρμος Βούρκου, Χαλκίδα

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Δρ Διονυσία Καρλατήρα, Διευθύντρια 18ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας

Γιώργος Βατίκαλος, Καθηγητής και Εκπαιδευτής Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Για τα παιδιά θα ακολουθήσουν διαδραστικά παιχνίδια.

Η Έλενα Γλωσσιώτη γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Με έντονα και διαφορετικά βιώματα και πολλά βιβλία, με φαντασία κι όνειρα σκιαγραφήθηκε ο χαρακτήρας της. Σπούδασε Μαιευτική στην Αθήνα και επέστρεψε στη Χαλκίδα όπου παντρεύτηκε και εργάζεται ως δημοτική υπάλληλος. Μητέρα τεσσάρων παιδιών γλίστρησε μαζί τους ξανά στο παραμύθι και στο όνειρο. Το 2014 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για το παραμύθι της «Ο βοσκός της θάλασσας και η Αφρομαλλούσα».

 H Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Έχει παρουσιάσει 4 ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα. Παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολείται με την εικονογράφηση παιδικής λογοτεχνίας και έχει βραβευθεί για τις εικονογραφήσεις της στα βιβλία «Ιστορίες για παιδιά» του Ισαάκ Μπάσεβις Σίνγκερ (εκδ. Εστία 2005), «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ. Πατάκη 2010) και «Αν κάθε μέρα» του Αντώνη Παπαθεοδούλου (εκδ. Eurobank 2012).

proskliseistoprintkaravi